Het zoeken naar een goede steekwagen kan nogal wat rompslomp met zich meebrengen. Het assortiment aan verschillende soorten steekwagens wordt steeds groter, en een steekwagen kopen wordt daardoor steeds ingewikkelder. Bij het kiezen van de, voor jouw situatie, geschikte steekwagen moet er op een aantal dingen worden gelet; deze dingen zorgen ook gelijk voor het onderscheidt. Een belangrijk punt is uiteraard de hoeveelheid ballast die maximaal kan worden verdragen (ook wel ‘draagkracht’ genoemd). Indien je van plan bent om zwaardere en grotere materialen uit je grootvakstelling te vervoeren, is een grotere draagkracht vereist. Dit betekent wel dat waarschijnlijk het gewicht van de steekwagen zelf hoger wordt, omdat het frame van een ander, vaak steviger, materiaal is gemaakt. Ook de bandensoort is van belang. Luchtbanden zorgen voor veel gemak in het vervoeren van de ballast, maar zijn wel gevoeliger voor scherpe onderdelen. Vooraf overwegen op welk soort terrein het meest gaat gewerkt gaat worden is dus verstandig.

Vaak is het moeilijk te bepalen waar je het beste een steekwagen kunt kopen. Online kopen is vaak een goede optie. Alle soorten en maten kunnen met elkaar worden vergeleken in één oogopslag, en vaak zijn de prijzen zeer gunstig. Daarnaast wordt (soms gratis) thuisbezorgd en bespaar je je op dat gebied ook een hoop moeite. Een ander groot voordeel van online bestellen is de breedte van een online assortiment, hetgeen nooit overtroffen kan worden door fysieke winkels. Om een overzicht te geven van de soorten steekwagens, worden hieronder de voornaamste soorten nader toegelicht.

Traploper

Indien je in een omgeving gaat werken waar je regelmatig te maken krijgt met trappen, stoepranden of andere opstapjes, dan is de traploper een ideale keuze. Deze steekwagen is voorzien van 3 wielen (in een driehoek vorm) aan beide zijden. Het voordeel van dit systeem is dat de wielen meedraaien op het moment dat je een verhoging op of af rijdt. De traploper is op deze manier ideaal om zonder al te veel extra moeite de ballast in verticale richting te kunnen verplaatsen. De draagkracht in deze categorie varieert van 120KG tot 200KG en zijn dus vooral gericht op het zwaardere werk.

Opvouwbare steekwagen/Inklapbare steekwagen

Een andere variant binnen ons assortiment is de opvouwbare steekwagen (ook wel de inklapbare steekwagen genoemd). Deze komt het beste tot zijn recht als je over weinig opbergruimte beschikt; denk bijvoorbeeld aan een klein magazijn of garagebox. Ze kunnen makkelijk worden ingeklapt/opgevouwen en dus redelijk uit het zicht worden opgeborgen. Dit betekent echter niet dat met deze steekwagen wordt ingeleverd op draagkracht of kwaliteit. De variatie in draagkracht strekt van 45KG tot en met 200KG. Een vaste maat voor de hoogte is er niet, omdat de steekwagens natuurlijk inklapbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here