Aanvullende dekkingen, die je vaak mee kunt verzekeren bij een autoverzekering, hebben meestal niets te maken met een eventuele schade aan het verzekerde voertuig, maar kunnen je als verzekerde wel heel veel ellende besparen, en het kan daarom ook erg zinvol zijn om aanvullende dekkingen af te sluiten, want het kan je enorm veel geld besparen bij bijvoorbeeld een ongeluk. Concreet kan je de aanvullende dekkingen verdelen in drie groepen.

  1. Gevolgen ongeluk voor de verzekerde.
  2. Gevolgen ongeluk voor inzittenden.
  3. Pechhulp.

En laten we maar met deze laatste beginnen, want die wordt vaak ook los van de autoverzekering afgesloten, maar valt wel degelijk onder de aanvullende dekkingen. Het is dan ook belangrijk om jouw Toyota goed te verzekeren.

Eigenlijk kan je het ook geen pechhulp verzekering noemen, want de meeste autobezitters zijn lid van bijvoorbeeld de ANWB. En leden van de ANWB hebben ook recht op pechhulp. En zo zijn er natuurlijk ook nog andere mogelijkheden, en je kunt bij sommige autoverzekeringen, en dan valt het dus onder de aanvullende dekkingen, een pechhulp verzekering afsluiten, waarbij de verzekeringsmaatschappij de pechhulp altijd zal uitbesteden aan de ANWB of bijvoorbeeld Route Mobiel.

Een dergelijke dekking is natuurlijk wel belangrijk, ook al heb je misschien een gloednieuwe auto, want je kunt altijd met pech blijven staan, en heb je geen pechhulp afgesloten, kan de schade in geld gezien erg hoog zijn.

Andere aanvullende dekkingen

Dan de gevolgen van een ongeluk, waarbij je de aanvullende dekkingen kunt opsplitsen in de verzekerde of verzekeringnemer, zeg maar de eigenaar of bestuurder van de auto bij een ongeluk, en de andere inzittenden. Voor de voertuighouder kan een ongeluk een gerechtelijke nasleep hebben, zowel als je de veroorzaker bent, als wanneer je het slachtoffer bent van een verkeersongeluk.

Dat zal vaak betekenen, dat je juridische hulp nodig hebt van een advocaat. Want enerzijds kan je een rechtszaak haast niet zelf afhandelen, en anderzijds kosten advocaten natuurlijk ook het één en ander.

Met een speciale rechtshulpverzekering voor verkeer, ben je gedekt onder de aanvullende dekkingen, en worden normaliter de kosten betaald door de verzekeringsmaatschappij.

Wat betreft de inzittenden, die kunnen, als je een ongeluk veroorzaakt, ook schade hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld gewond raken, spullen kunnen beschadigd raken, of nog erger, inzittenden kunnen als gevolg van een ongeluk sterven.

Speciaal daarvoor is de aanvullende dekking ongevallen inzittenden verzekering, waarbij dergelijke schade gedekt is, om bijvoorbeeld de ziekenhuisopname te kunnen betalen, of de overlijdenskosten, waarvoor de veroorzaker aansprakelijk is.

Aanvullende dekkingen hebben dus nagenoeg niets te maken met de auto, maar zijn doorgaans wel erg belangrijk, en het is altijd bijzonder verstandig om deze aanvullende dekkingen af te sluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here