Een helm is een essentieel onderdeel tijdens het motorrijden en daarom is het belangrijk dat je de juiste helm kiest. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en alle helmen hebben factoren die belangrijk zijn. Als je wilt weten wat de beste motorhelmen van dit moment zijn, dan moet je goed letten op de onderstaande factoren.

Op welke factoren moet je letten bij de aanschaf van een motorhelm?

 1. Veiligheid

De veiligheid van de helm is het meest belangrijk. Zorg ervoor dat de helm voldoet aan de geldige veiligheidsnormen in jouw land of regio.

 1. Pasvorm

De helm moet goed passen om goede bescherming te bieden. Als de helm bijvoorbeeld te groot is, is het al minder veilig. Zorg dat de helm perfect aansluit op jouw hoofd.

 1. Gewicht

Dat de helm niet te zwaar is, is van groot belang. Een te zware helm kan nekklachten en vermoeidheid veroorzaken.

 1. Ventilatie

Om oververhitting te voorkomen, is het belangrijk dat de helm een goede ventilatie heeft. Dit biedt ook comfort tijdens het rijden.

 1. Aerodynamica

Als een helm goede aerodynamica heeft, dan vermindert dit het windgeruis en verbetert het de stabiliteit.

 1. Type helm

Er zijn verschillende soorten helmen beschikbaar met allemaal verschillende kenmerken en voordelen. Kies daarom een helm die past bij jouw rijstijl en behoeften.

 1. Merk en prijs

Het is belangrijk dat je investeert in een kwaliteitshelm van een goed en betrouwbaar merk. Bedenk wat jouw budget is en kies hierbij een passende helm van goede kwaliteit.

Het is belangrijk om breed te oriƫnteren en niet meteen de eerste te kopen. Zo maak je de beste keuze. Hieronder een aantal helmen die op het moment op basis van beoordelingen en tests aanbevolen worden. De onderstaande helmen zijn het antwoord op de vraag wat zijn de beste motorhelmen van dit moment?

 1. Shoei RF-1400

Deze helm biedt een uitstekende bescherming, veel comfort en aerodynamica. De helm wordt hoog aangeschreven door experts en gebruikers.

 1. Arai Corsair-X

Een mooi model met een goede reputatie op het gebied van comfort, pasvorm en bescherming.

 1. AGV Pista GP RR

Dit is een helm die populair is bij racers vanwege de goede bescherming en aerodynamica.

 1. Bell Race Star Flex DLX

Deze helm biedt een goede bescherming, veel comfort en veel ventilatie. Dit is een goede keuze voor motorrijders die opzoek zijn naar een hoogwaardige helm.

 1. Schuberth C4 Pro

Een kwalitatief goede en modulaire helm met een goede reputatie op het gebied van comfort, stilte en veiligheid.

De bovenstaande helmen zijn voorbeelden van wat de beste motorhelmen van dit moment zijn. Natuurlijk zijn er veel meer andere modellen een goede keuze en moet je naast de belangrijke factoren ook vooral kijken naar jouw eigen wensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here