Uw banden kunnen meer zijn dan u denkt – en het gaat veel verder dan seizoensinvloeden en voertuigtypen. De consument van vandaag heeft veel opties en veel andere factoren dan de  zomerband.

“Banden doen er echt toe – de vier banden op een voertuig zijn de enige punten die het wegdek raken. Een band moet grip, tractie, bochtprestaties, remmen en rijden overbrengen – onder alle weersomstandigheden. ” Het is dus de investering waard.


All-season banden
Deze alleskunnerband is misschien niet geschikt voor u. De beslissing om winterbanden te gebruiken versus zomer- of all-season banden is een persoonlijke beslissing. Een consult bij een lokale bandenverkoper is een goed idee. Een groot deel van de beslissing is afhankelijk van de verwachte weersomstandigheden waarmee een bestuurder wordt geconfronteerd en het zelfvertrouwen dat hij of zij voelt bij het rijden in slecht weer, met name in extreme winterse omstandigheden.
Winterbanden
Sneeuw, modder, ijs – zelfs alleen koude, droge straten – zijn allemaal vijanden van tractie. Het loopvlakmengsel in winterbanden is gemaakt om buigzaam te blijven bij temperaturen onder het vriespunt, en de groeven zijn verbreed voor meer grip in de meest gladde omstandigheden. Regio’s met veel sneeuw en ijs, of hooggelegen gebieden kunnen goede vooruitzichten zijn voor het gebruik van winterbanden. Ook kunnen veel bestuurders met auto’s met achterwielaandrijving, vooral sportieve auto’s met hoge zomerbanden, overwegen om winterbanden te gebruiken.
Voor meer informatie, kom gerust eens langs ons Autobedrijf in Rijssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here