Afrijden voor je rijexamen. Het is een spannend iets. Er kan best wel wat druk bij komen kijken. Je hebt immers de afgelopen tijd gelest en rijvaardigheden onder de knie gekregen. Je bent er nu klaar voor om dit aan een examinator te laten zien. Hij of zijn gaat beoordelen of je ook daadwerkelijk de weg op kunt. Spannend! Maar je kunt het al een stuk minder spannend maken met de tips uit deze blog. Daarmee ga je een stuk relaxter de weg op.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Ga niet onvoorbereid je examen in. Zorg dat je goed voorbereid bent. Uiteraard heb je lessen genomen, maar vraag je instructeur ook hoe het examen in zijn werk gaat en bestudeer de website van het CBR. Wil je je nog beter voorbereiden? Dan kun je kiezen voor een tussentijdse toets. Dan weet je precies hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Trek je eigen plan

Zodra het examen dichter in de buurt komt, zal je van allerlei kanten advies krijgen. Van je familie, vrienden en ga zo maar door. Allemaal goed bedoeld natuurlijk. Maar wij raden je aan om je eigen plan te trekken. Iedereen zegt weer wat anders, waardoor je kunt gaan twijfelen.

Heb vertrouwen in jezelf

Je kunt het! Anders mag je dit examen niet afleggen. Heb vertrouwen in jezelf. Kruip achter het stuur met de gedachte dat jij gaat slagen vandaag. Jezelf ‘de put in praten’ heeft geen zin. Jij gaat het nu doen en je kunt het!

Fouten maken mag!

Je hoeft niet foutloos te rijden. Iedereen maakt tijdens het rijden foutjes. Dat mag ook tijdens het afrijden. Een examinator kijkt hier doorheen en beoordeelt je je algehele rijvaardigheid. Zit dus niet teveel over een foutje in, want foutjes maken mag en zijn niet per direct funest. Goed in je oren knopen dus!

Wil je meer tips waardoor je een grotere kans hebt om te slagen? Kijk dan eens op de website van Rijschool Hendriks. Daar kan je allerlei tips en informatie vinden m.b.t. het rijbewijs en afrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here