Rijlessen Tilburg - Rijschool Start Driving

Er wordt vaak gesproken over mensen die zakken voor hun rijexamen door zenuwen of stress.

De meest voorkomende reden voor falen heeft niets te maken met zenuwen of druk; het is niet voldoende voorbereid zijn. Als u alleen goed kunt rijden terwijl iemand naast u zit en u assisteert tijdens uw rijles, dan bent u niet klaar om een onafhankelijk examen af te leggen dat beoordeeld zal worden door iemand die u niet assisteert. Examinatoren zijn er niet om u in de steek te laten; ze zijn er om te zien ofue onze wegen in Tilburg veilig kunt berijden zonder assistentie en of u veilige en juiste inschattingen maakt voor uw veiligheid en de veiligheid van andere weggebruikers.

Is er een specifiek examenroute dat examinatoren volgen?

Nee, het zou te eenvoudig zijn om iemand op een papegaaiachtige manier te leren hoe hij een examen moet afleggen door hem hier en daar op zijn route te laten gaan. U zou op het rijexamen overal heen kunnen gaan en laten zien dat u uw auto onder controle heeft, terwijl u ook laat zien dat u veilig kan rijden zonder toezicht.

Het is de verantwoordelijkheid als professionele rijinstructeur om u en elke andere weggebruiker te helpen uw zelfstandige rijvaardigheid te verbeteren, of u nu automatische rijlessen volgt of manuele rijlessen. Simpel gezegd willen de examinatoren naast u kunnen zitten en alleen commando’s geven of vragen of u zelf een voertuig kunt parkeren.

Examen zenuwen

Enkele handige tips:

  • Als u voor een examen gaat en u hoopt dat de beoordelaar u niet vraagt om een hellingproef of achteruitparkeren te zeggen, oefen dan totdat u alles onafhankelijk van uw instructeur hebt bereikt,
  • Eet geen grote maaltijd voorafgaand aan CBR examen, omdat u zich hierdoor opgeblazen en ongemakkelijk kunt voelen.
  • Kauw wat kauwgom.
  • Het belangrijkste is om te ontspannen en te glimlachen, als u de juiste hulp van uw rijinstructeur heeft gehad, zult u eenvoudig slagen.
  • Neem de tijd en haast u niet, de examinator controleert niet alleen uw rijstijl, hij/zij is ook uw passagier, dus laat uw passagier een vlotte rit bezorgen.
  • Iets wat ik tegen elke kandidaat zeg vóór hun test – “als het duidelijk is, ga”, “als het niet duidelijk is, ga niet”, “als je het niet zeker weet, ga niet”.

Ja, zo eenvoudig is het; mensen proberen de rijopleiding moeilijker te maken door te veel woorden en dwaze methodes te gebruiken. Aan het einde van de les willen we dat u een onafhankelijke rijstijl heeft, zodat u uw veiligheid kunt beheersen wanneer u op onze wegen rijdt.

Autorijden kan plezierig zijn en u tal van sociale of werkmogelijkheden bieden, maar ook leren en groeien. Wacht er daarom niet te lang mee en start uw rijlessen in Tilburg bij Rijschool StartDriving!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here