Rijinstructeur opleiding

Wanneer u op het punt staat om uw kind te helpen hun rijbewijs te halen of een volwassene te helpen bij het opfrissen van hun rijvaardigheid, is het een grote verantwoordelijkheid om iemand te leren rijden. Wanneer u jongeren leert rijden, in het bijzonder een tiener, is het van cruciaal belang dat u hen de tools geeft die ze nodig hebben om de rest van hun leven veilig op de weg te rijden.

Als het gaat om het lesgeven aan een jonge bestuurder, denk dan aan uzelf en kijk of u deze verantwoordelijkheid op u wilt nemen. Hou er ook rekening mee dat nieuwe bestuurders professionele rijlessen moeten krijgen tijdens hun leerproces, vooral in het begin en vlak voor het afleggen van hun examen.

Het is een geweldig gevoel om voor de eerste keer achter het stuur te zitten, maar het kan ook overweldigend en stressvol zijn voor beide partijen, vooral als de instructeur geen vertrouwen heeft in zijn lessen. Voordat u uw jongere inschrijft, is het van cruciaal belang om de verkeersregels op te frissen.

Uw gedrag als instructeur

De manier waarop een rijinstructeur iemand leert rijden, heeft een grote invloed op de vraag of de leerling alles begrijpt wat hem of haar wordt geleerd. De volgende tips helpen u om de leerling beter voor te bereiden op het leren rijden, zodat hij of zij een veilige en positieve rijervaring heeft.

Kalm blijven

De tijd nemen om u te concentreren op uw ademhaling is alles wat nodig is om kalm te blijven tijdens een stressvolle situatie. Als de bestuurder gestrest is of zich zorgen maakt, kan een bezorgde instructeur hem nog nerveuzer maken, waardoor hij nog meer fouten gaat maken.

Een instructeur die kalm blijft, zelfs in gespannen situaties, zal de bestuurder waarschijnlijk meer ontspannen, waardoor hij minder geneigd is fouten te maken en meer ontvankelijk is voor instructies.

Vooruit plannen

Voordat u uw chauffeur voor de eerste keer meeneemt, is het een goed idee om een route voor te bereiden; u wilt niet dat uw leerling per ongeluk in de drukste straat van de stad komt aanrijden.

Leer voordat u op pad gaat uw buurt kennen. U kunt uw eerste lessen plannen als u een goed idee hebt van welke straten drukker of rustiger zijn. Misschien wilt u zelfs een lege parkeerplaats zoeken om ze de eerste keer rond te rijden.

Naarmate uw chauffeur meer ervaring krijgt, kunt u meer ingewikkelde routes uitstippelen, inclusief de drukste wegen.

Geef duidelijke aanwijzingen bij het lesgeven aan een leerling-chauffeur

Wanneer u uw chauffeur instructies geeft, wees dan duidelijk. Omdat ze een groot deel van hun aandacht op de weg voor hen zullen richten, zullen ze geen tijd hebben om vage instructies te begrijpen.

Door langzamer en duidelijker te spreken, zullen uw instructies duidelijker zijn.

Wees ondersteunend

Uw jonge bestuurder zal niet altijd alles de eerste keer goed doen, en hij kan fouten maken. Het is van cruciaal belang dat u begrip toont wanneer er iets fout gaat.

Wanneer bestuurders alleen moeten rijden, kunnen ze zich zelfbewust en onveilig voelen. Zelfvertrouwen is een onderdeel van veilig rijden dat zelden aan bod komt. Vastberadenheid bij het uiten van fouten helpt om vertrouwen op te bouwen.

Vaardigheden die u een leerling-chauffeur zou moeten leren

Het gaat er niet alleen om dat u de juiste instelling heft om iemand te leren autorijden. Weten wat ze moeten leren is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze niet alleen slagen voor hun examen, maar ook op de lange termijn bekwame bestuurders blijven.

Basis

Het eerste wat u moet bespreken voordat u achter het stuur kruipt, zijn alle grondbeginselen van het rijden. Bijvoorbeeld, wat zijn de onderdelen van een voertuig en hoe werkt het? Dit hoeft niet erg gedetailleerd te zijn, maar het is altijd een goed idee om een basiskennis te hebben van wat u bestuurt.

U zult moeten bespreken hoe u alles vanuit de bestuurdersstoel kunt gebruiken, inclusief hoe u de auto bestuurt, terwijl u op uw oprit bent. Het aanpassen van spiegels, het veranderen van uw rijpositie, en het gebruik van uw ruitensproeiers zijn slechts enkele van de vele vaardigheden die u zult leren. Zelfs als u niet de weg op gaat, zullen deze lessen een grotere invloed hebben als ze in een voertuig worden gegeven.

Ten slotte moet u, voordat uw leerling achter het stuur kruipt, ervoor zorgen dat hij of zij de regels van de weg begrijpt. U wilt niet dat uw leerling slechte rijgewoonten krijgt.

Parkeren

Als nieuwe bestuurder is een van de eerste dingen die u uw jongere moet leren, hoe hij een voertuig moet parkeren. Voorin parkeren is de eenvoudigste plaats om mee te beginnen.

Zorg er ten slotte voor dat ook achteruit en parallel parkeren aan bod komen. Tot slot is ook parkeren op een helling een essentiële vaardigheid, vooral als uw leerling een handgeschakelde auto zal besturen.

Verschillende manoeuvres

Er zijn een paar duidelijke rijvaardigheden die alle chauffeurs onder de knie moeten hebben.

Sommige van deze zijn het beste gedaan in een lege parkeerplaats. Hoewel u ze niet allemaal in één keer wilt gebruiken, moet u ze tijdens uw vele rijlessen met uw leerling meenemen naar locaties in uw stad waar ze de volgende scenario’s kunnen oefenen:

  • U-bochten
  • Rotondes
  • T-splitsingen
  • Kruispunten

Rijden in verschillende omstandigheden

De eerste paar keer dat u rijdt, wilt u weliswaar dat het mooi weer is, maar uw leerling zal zijn hele leven lang in allerlei onaangename situaties moeten werken.

Nadat uw jongere is meer zeker in hun rijvaardigheid, zet ze uit onder verschillende rijomstandigheden. ‘s Nachts rijden, regen, druk verkeer en harde wind zijn een paar van de situaties waarin u wilt dat ze rijden.

Deze ervaringen zullen hen helpen zich voor te bereiden op het zelfstandig rijden.

Onderhoud

Als ze bijvoorbeeld leren hoe ze een band moeten verwisselen, kunnen ze op de lange termijn veiliger rijden.

Vertel hen wat de verschillende lampjes op het dashboard voorstellen, alsook andere methodes om te weten of de auto onderhoud nodig heeft.

Tot de belangrijkste onderhoudstips behoort het verwisselen van een lekke band, wat iedere bestuurder zou moeten weten.

Extra’s

Er zijn nog een paar punten die onopgemerkt kunnen blijven bij het lesgeven aan leerling-bestuurders, omdat ze voor u een tweede natuur zijn. Zo moet u een leerling misschien leren hoe hij een auto met benzine moet vullen.

Het is een goed idee om achter het stuur te gaan zitten en uw leerling u vragen te laten stellen over uw rijtechniek, want misschien merken ze iets op dat voor u duidelijk lijkt.

Zorg er ten slotte voor dat u jonge bestuurders instrueert over afgeleid rijden en de risico’s daarvan. Betrek de passagiers in de auto bij uw lesplan. Het is niet alleen gevaarlijk, maar het is ook tegen de wet voor bestuurders om mobiele telefoons te gebruiken tijdens het rijden.

Rijinstructeur opleiding bij Rijschool Academie

Het is ook aan te bevelen dat een professionele instructeur een leerling op de weg begeleidt bij het aanleren van het rijden.

Hoewel wij er voorstander van zijn dat u uw geliefde helpt bij het leren rijden, heeft Rijschool Academie een aantal specialisten klaar staan om ervoor te zorgen dat u een uitstekende rij-instructeur kunt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here