Of je de trotse eigenaar bent van een gloednieuwe parel of je in een vertrouwde oude bak rijdt, voor beide geldt hetzelfde. Je auto moet verzekerd zijn. Je wilt uiteraard de beste verzekering voor je auto, maar het is maar de vraag of een uitgebreide verzekering het voordeligste is voor jouw situatie. Soms moet je de auto opnieuw bekijken en op basis van een paar factoren bepalen of je een WA, beperkte casco dekking of volledige casco dekking verzekering nodig hebt.

 

Aanvullende dekking of niet

 

Als je de kosten van je autoverzekering wilt drukken is het zaak om te kijken of je aanvullende dekking wel of niet nodig hebt. Aanvullingen zoals een pechhulp pakket, inzittendenverzekering of een no-claim bescherming zorgen ervoor dat je maandelijkse kosten sterk omhoog schieten. Het is mogelijk dat je door eventuele andere verzekering al in het bezit bent van deze dekkingen. Dit heet dubbele dekking en is onnodig en zorgt alleen maar voor een dunnere portemonnee.

Verschillen in verzekeringsvoorwaarden

De voorwaarden van autoverzekeringen verschillen sterk tussen alle verzekeraars. Een aantal elementen die staan opgenomen in deze voorwaarden zijn dingen zoals hoeveel het je gaat kosten als je een schadeclaim indient of welke schade wel of niet onder je eigen risico valt. Ook spelen je schadevrije jaren een rol in de hoogte van je premie. Hoe langer je hebt gereden zonder schade, hoe lager je maandpremie zal zijn. Wanneer je een claim indient, vallen je schadevrije jaren (deels) weg. Schadevrije jaren zijn een voorbeeld van een bonus-malusregeling. Deze regeling beloont verzekerden die zonder schade rijden en straft de verzekerden die regelmatig schade oplopen. Ook speelt je leeftijd een rol in de kosten van je autoverzekering. Aangezien jongere rijders statistisch gezien vaker schade rijden dan oudere, meer ervaren rijders, kost een verzekering voor een jonger iemand vaak meer.

Sluit een goed passende verzekering af

De ‘beste’ autoverzekering vinden klinkt als een lastige opgave. Er zijn immers veel verzekeraars met verschillende voordelen en nadelen. Gelukkig is het in deze tijd een stuk makkelijker gemaakt voor je om een goed passende verzekering te vinden. Je kunt de hulp inschakelen van een vergelijkingssite. Je vult dan simpelweg je gegevens en je wensen in op de website en krijgt vervolgens de voor jou goedkoopste autoverzekeringen te zien in een lijstje. Je kunt dan vanuit daar direct de verzekering afsluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here