Uit cijfers van de ANWB blijkt dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een occasion. Ze hebben daar verschillende redenen voor. Zo is een tweedehands auto goedkoper, snel beschikbaar en is het soms fiscaal net zo voordelig als een gewone auto. Overweeg je om een occasion aan te schaffen? Hier vind je de beste occasions in Leeuwarden!

De beste occasions in Leeuwarden vinden: zo doe je dat

In ons land wisselden in 2021 ruim 2 miljoen occasions van eigenaar. Een indrukwekkend aantal. Wie weet behoor jij binnenkort ook wel tot deze groep auto-eigenaars. Wel zijn er een aantal zaken waar je op moet letten voordat je een occasion in Leeuwarden koopt. Denk bijvoorbeeld aan de prijs, de garantie en eventuele afleverkosten. Onderzoek ook altijd de verkoper van de occasion door reviews van eerdere klanten te lezen. Is het bedrijf of de dealer betrouwbaar? Wat kun je verwachten?

Informeer naar de wagen waar je interesse in hebt

Heb je een bedrijf of dealer gevonden die occasions verkoopt? Informeer altijd uitgebreid naar de wagens waar je interesse in hebt. Wat is de geschiedenis van het voertuig en zijn er eventuele mankementen? Controleer ook de kilometerstand. Wist je dat sommige occasions een teruggedraaide kilometerteller hebben? Dat is strafbaar, maar helaas komt het toch voor. Inmiddels is er sprake van de zogeheten ‘NAP’ check van stichting Autopas (NAP). Samen met het RDW voert het strijd tegen kilometerteller fraude.

Kijk in het onderhoudsboekje

Het vinden van de beste occasions in Leeuwarden is een complexe, maar mooie uitdaging. Er zijn namelijk nog veel meer zaken waar je op moet letten naast de kilometerteller. Zo  is het belangrijk om te kijken naar de onderhoudshistorie. Als het goed is heeft de tweedehands auto een onderhoudsboekje. Daarin zie je precies staan wanneer er onderhoud heeft plaatsgevonden. Controleer of een officiële dealer deze taak op zich genomen heeft.  Controleer daarnaast de volgende onderdelen van de occasion:

  • Vloeistoffen: Gooi de motorkap open of laat een professional dit doen om te zien of de koelvloeistof nog helder is.
  • Verlichting: Laat de verkoper de verlichting inschakelen
  • Bandenprofiel: Zomermaanden hebben een minimaal profiel van 1.6 mm nodig, winterbanden 4 mm.

Dit kun je verwachten van een goede occasion dealer

Een verkoper moet altijd eerlijk en betrouwbaar zijn. Dit geldt zowel voor het gesprek als de website van het bedrijf/de dealer. De informatie voor mogelijke klanten moet helder en duidelijk zijn. Daardoor weet jij als mogelijke koper van een occasion waar je aan toe bent. Van een goede occasion verkoper kun je zekerheid verwachten. Je wordt echt niet zomaar in een gevaarlijke tweedehands auto de weg op gestuurd. En het is echt niet erg dat een auto al veel kilometers op de teller heeft staan, zolang het maar veilig rijdt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here