Turbo Drive Rijschool Den Haag

Je ouders en broers zijn niet de beste instructeurs als het op autorijden aankomt, dat kunnen we je verzekeren. Zelfs als ze ervaren bestuurders zijn, zullen ze je niet goed genoeg kunnen onderwijzen, zeker niet in vergelijking met een hulp achter het stuur door rijinstructeurs. Als je goed wilt leren rijden, is een rijschool de beste optie.

Wij begrijpen dat het nemen van jouw eerste rijles in een voertuig angstig kan zijn. Daarom hebben we een lijst opgesteld van wat je kunt verwachten en leren van je opleiding achter het stuur.

1.  De basis leren

Verwacht uiteraard niet dat je tijdens je eerste rijles rechtdoor kunt rijden in het verkeer of achteruit de bocht om kunt. In feite zal jouw eerste sessie zich concentreren op de meest belangrijke aspecten van het leren rijden.

Je krijgt instructies over de bediening van de vele bedieningselementen van de auto, van het verstellen van je spiegels en stoel tot het gebruik van de ruitenwisser- en verwarmingsknoppen. Je leert ook waar elk pedaal voor dient. Daarna kan je leren hoe je veilig kunt rijden terwijl je de auto verplaatst en tot stilstand brengt.

2. Je leert over de veiligheid van het motorvoertuig

Elke automobilist moet vertrouwd zijn met de meest elementaire tot de meest geavanceerde veiligheidsvoorzieningen van een voertuig. De rijinstructeur zal je vertrouwd maken met de veiligheidsvoorzieningen van het voertuig. Dit omvat veiligheidsgordels, airbags, kinderbeveiligingssystemen, en nog veel meer. Veiligheidsgordels zijn niet optioneel en moeten te allen tijde worden gedragen, zelfs als je kleine afstanden rijdt.

3. Het leren van visueel bewust zijn tijdens het rijden

De instructeur zal de nadruk leggen op de noodzaak van visuele bewustwording op de weg als je achter het stuur zit

Bij het rijden op een weg of in een staat, moet de bestuurder een volledig visueel onderzoek uitvoeren. Dit houdt in dat ze alle richtingen in de gaten moet houden, de weg voor zich moet beoordelen, alle aspecten van het voertuig moet controleren voordat ze instappen en op mogelijke gevaren moet letten.

4.  Het leren van de juiste voertuigbeheersing

De positie van het voertuig is een van de meest essentiële rijvaardigheden achter het stuur. De positionering van het voertuig is van cruciaal belang om de kans op aanrijdingen te verkleinen.

Je moet leren om te allen tijde een veilige volgafstand aan te houden. Bumperkleven is de praktijk van het te dicht achter een ander voertuig volgen. Als je bumperkleeft, heb je niet genoeg ruimte om veilig te stoppen en een aanrijding te voorkomen als het voertuig voor je plotseling stopt.

Het ontwikkelen van jouw rijvaardigheid

Dit zijn slechts een paar van de meest essentiële dingen die je tijdens je rijopleiding zult leren. Dit is zeker geen uitputtende lijst, maar je mag erop vertrouwen dat je onder de hoede van echte professionals alles wordt bijgebracht wat er te weten valt over het worden van een veilige chauffeur.

Rijschool Den Haag – TurboDrive leert je de vaardigheden die je nodig hebt om te rijden. Houd je zenuwen in bedwang tijdens je rijlessen en word een veilige en zelfverzekerde chauffeur. Je kunt de website bezoeken voor een gratis proefles en kiezen uit een rijlespakket die past bij jouw leertempo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here